Wanneer:
11 november 2023 @ 20:00 – 22:30 Europe/Amsterdam Tijdzone
2023-11-11T20:00:00+01:00
2023-11-11T22:30:00+01:00
Waar:
de Vroone
CD Vereekestraat 74 4421CE Kapelle
Contact:
Kapelle Cultureel

 

Een Hommage aan 40 jaar ‘De Dijk’

Zoals de dijken kenmerkend zijn voor het Nederlandse landschap, zo kenmerkend was de muziek van De Dijk in het Nederlandse muzieklandschap. Na 40 jaar pophistorie, met talloze hits, albums en duizenden optredens door het hele land is één van de beste bands gestopt. Huub van der Lubbe en zijn mannen zijn monumenten binnen de Nederlandse Popcultuur. Maar gelukkig leeft hun muziek voort.

Dubbel D – De Dijk tributeband brengt namelijk een eerbetoon aan De Dijk. Een muzikale bloemlezing van bijna twee uur waarbij de grootste hits uit die afgelopen 40 jaar worden afgewisseld met de prachtigste pareltjes uit het volledige repertoire van deze band. Het is voor het publiek een ’trip down memory lane’ met verhalen over en videofragmenten van de band.

Bij het samenstellen van hun programma is Dubbel D uitgegaan van de originele versie van de Dijkliedjes. Maar ze schuwen ook niet om er een eigen draai aan te geven zonder dat de identiteit van het liedje geweld wordt aangedaan. Sfeervol, treffend én respectvol.

De band bestaat uit  Zeeuwse muzikanten die hun sporen in de loop der jaren ruimschoots hebben verdiend. Zanger Eric Holm kruipt hier en daar nauwkeurig in de huid van frontman Huub v/d Lubbe, maar doet dat zonder dat het acteren wordt en met zijn eigen specifieke stem en identiteit. Zijn band ondersteunt hem vakkundig. Vriendelijk als het kan, stevig als het moet.

Dubbel D heeft ook meegedaan aan het programma The Tribute – The Battle of the bands van SBS6. Ze zijn geselecteerd uit meer dan 100 professionele en amateurbands. De jury was vooral onder de indruk van de energie en de interactie van de zanger met het publiek en de kwaliteit van de muzikanten en de blazerssectie.