Wanneer:
3 juni 2023 @ 14:00 – 16:30 Europe/Amsterdam Tijdzone
2023-06-03T14:00:00+02:00
2023-06-03T16:30:00+02:00
Waar:
De Vroone
CD Vereekestraat 74 4421 CE Kapelle
Kosten:
Gratis
Contact:
NGV

Uitleg over en demonstratie van de mogelijkheden van de nieuwe NGV website en de toekomstige ontwikkelingen
De voordracht gaat over de website waar alle collecties van de NGV verzameld zijn. Dat zijn alle afdelingsbladen, Gens Nostra en het Heraldisch Tijdschrift, maar bijvoorbeeld ook lakzegels, catalogi van boeken en een lijst van alle tijdschriften die we hebben. Ook plaatsen de afdelingen steeds meer bestanden op hun afdelingspagina. De afdeling Zeeland heeft de inhoud van een aantal Zeeuwse genealogische CD-roms op de afdelingspagina gezet.
Maja is sinds 2014 lid van de redactie van Gens Nostra, eerst als eindredacteur en later als webmaster. Ze is de website begonnen met het verzamelen en digitaliseren van alle nummers van Gens Nostra en het Heraldisch Tijdschrift. Daarna heeft ze de website uitgebreid met alle verzamelingen die in Bunnik te vinden zijn. Vooral de mogelijkheid om veel bestanden in één keer te doorzoeken maakt deze website bijzonder nuttig.
Natuurlijk is het nog niet af, dat zal nog wel even duren, en er komt ook steeds weer wat bij. Maja neemt je mee op een rondleiding door de website en laat je zien hoe je kunt zoeken. Er kunnen vragen over de website worden gesteld.
Er zal een folder uitgedeeld worden met relevante informatie over inloggen en hulp bij problemen.

De toegang is gratis voor leden en belangstellenden